fbpx

Turta dulce

Ingrediente
1 ½ lingurita amestec din urmatoarele condimente (3 lingurite scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 1 lingurita pudra de ghimbir, ¼ lingurita coriandru macinat, 1/8 lingurita piper)
480 grame faina (impartita in 150 grame +330 grame)
260 grame zahar brun, merge si zahar alb
125 ml apa clocotita
50 grame unt topit
1 ou
Coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat
½ lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf de sare

Preparare

Intr-o cratita, punem o lingura de zahar (din cele 260 grame) si il caramelizam, apoi adaugam apa clocotita si asteptam sa se dizolve zaharul.Adaugam amestecul de condimente, restul de zahar si amestecam panase topeste zaharul (in reteta scrie ca ar trebui ca lichidul sa aiba 75 grade Celsius).Oprim focul si adaugam 150 grame faina.Amestecam foarte bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase.Lasam deoparte sa se raceasca.
Cand amestecul de mai sus s-a racit, preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam tava de cuptor cu hartie de copt.
Peste amestecul caldut, adaugam oul, untul topit, vanilia, coaja de lamaie si restul de faina (330 grame).Framantam aluatul pana se omogenizeaza foarte bine si formam bile de aluat. Fiecare turta ar trebui sa aiba in jur de 40 de grame. Le asezam in tava si le acoperim cu un prosop umed pentru a nu se usca pana cand terminam de modelat tot aluatul.
Punem tava la cuptor pentru 15-20 minute (eu am tinut 18 minute). Turta trebuie sa fie moale cand apasam crusta. Daca alegeti sa le faceti mici (20 grame), atunci timpul de coacere se reduce la maxim 8 minute!

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Glazura pentru turta dulce

Ingrediente glazura1 albus1 praf de sareputina zeama de lamaie100 grame zahar pudra vanilat2 linguri apa fierbinte

Daca doriti o glazura mai subtire, adaugati 1-2 linguri de apa fierbinte in plus.

Preparare glazura

Intr-un bol, batem albusul spuma cu sare si zeama de lamaie, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana avem o bezea lucioasa.

Adaugam apa fierbinte si omogenizam.
Am introdus fiecare turta in glazura, scurgand excesul si am asezat-o intr-o tava pe hartie de copt.

Lasam turta pana cand glazura s-a uscat apoi o putem servi cu gandul la copilarie!

Pofta buna!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>