Ingrediente
• pulpa de berbecut – 800 g
• chimion – ½ lingurita
• curcuma – 1 lingurita
• menta – 6-7 frunze
• ulei de masline calitativ – 100 g
• sumak – 1 lingurita
• muguri de pin – 2 linguri
• prune deshidratate – 12 buc.
• salata creata – ½ buc.
• branza Cedar – 8 buc.
• pasta de ardei (dulce sau iute, dupa preferinta) – dupa gust
• chifla de hamburger – 4 buc.
• galbenusuri de ou – 2 buc.
• ceapa rosie – 1 buc. (taiat rondele)
• susan – 2 lingurite
• sare si piper dupa gust
Mod de preparare• tocati carnea de berbecut folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctional
• zdrobiti frunzele de menta, mugurii de pin si semintele de chimion intr-un mojar si adaugati peste acestea sumak-ul, curcuma, sarea, piperul si uleiul de masline
• amestecati bine si dupa ce-ati fasonat bine pulpa de berbecut condimentati-o cu amestecul din mojar
• bateti bine galbenusurile si ungeti “capacul” chiflelor de hamburgeri
• adaugati apoi susanul peste ele
• bagati-le la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute, pana se rumenesc
• portionati carnea de berbecut, incingeti gratarul si pregatiti-o pe gratar
• lasati-o la odihnit cca 7-10 min
• adaugati carnea peste chifla
• adaugati peste aceasta 2-3 felii de branza Cedar
• adaugati pasta de ardei peste, rosiile taiate rondele in prealabil si salata creata
• adaugati peste acestea prune uscate (cam 3 buc/portie), rondelele de ceapa rosie si “capacul” chiflei
• serviti cu cartofi prajiti.
Pofta buna!
Comentarii recente