fbpx

Gogosi 3

Un kilogram de făină albă, cernută.
300 de mililitri de lapte dulce,
300 de mililitri de lapte prins (puteți folosi iaurt sau smântână).
Un ou,
trei linguri de zahăr,
o linguriță de zahăr vanilat,
coaja rasă a unei lămâi.
O nucă de drojdie (adică 15 grame) înflorită-n lapte cu zahăr.

Se frământă ele, destul de bine. Să fie aluatul molcuț, nu tare. Se lasă apoi la dospit un ceas de vreme, să se umfle bine. Se întinde aluatul cu sucitorul, să mai piardă nițel din aer. Oricum a adunat mult.

Cu Paharul formeaza gogoși, plăcintele se modelează un pic altfel.

Mama nu coace gogoșile în baie de ulei ci într-o tigaie veche de 328,6 ani (sau așa ceva) pe fundul căreia încinge puțin ulei, pe care-l schimbă și de trei ori în timpul coacerii unei șarje de gogoși/plăcinte.

Cu plăcinta treaba-i cam așa: se întinde o bucată de aluat, dar nu prea tare. Se pune boț de dulceață/magiun/brânză/varză/verzituri în mijlocul bucății de aluat.

Se sigilează umplutura în interior și se întinde puțin plăcinta cu sucitorul. Apoi se coace, un minut pe fiecare parte. 

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>