Ingrediente
• piept de rata – 3 buc.
• raclette fondue – 6 feliute
• ceapa rosie – 3 buc.
• galbiori – 300 g
• unt – 25 g
• branza Cedar – 1 felie
• ulei de masline – 1 lingura
• cimbru uscat – ½ lingurita
• vin alb demisec – 40 ml
• salata creata – 6 frunze
• sirop fructe de padure – 4-5 linguri
• vin rosu – 50 ml
• rosie – 1 buc.
• chifla de hamburger – 4 buc.
• galbenus de ou – 2 buc.
• sare si piper – dupa gust
Mod de preparare• eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept
• taiati-le cuburi
• bagati-le in masina de tocat carne a robotului multifunctional si tocati-le
• amestecati-le cu sare si piper
• taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor
• pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min
• ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc
• puneti ulei de masline si unt in tigaie
• tocati usturoiul marunt
• trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb
• taiati ceapa rosie julien
• caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor
• asezati carnea pe chifla
• peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Cedar
• adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata
• serviti cu cartofi prajiti.
Pofta buna!
Comentarii recente