Ingrediente
• ciabatta – 4 buc.
• antricot de vita – 750 g
• grasime de rata – 100 g
• chimen macinat – 3 lingurite
• rosii uscate – 12 buc.
• ruccola – dupa gust
• busuioc proaspat – 12 frunze
• crema de otet balsamic – 4 linguri
• galbenus de ou – 2 buc.
• seminte de susan – 2 lingurite
• mozzarella gourmet – 8 felii
• cippole (la borcan sau cippolini) – 2-3 linguri
• ceapa rosie – 1 buc. (taiata rondele)
• rosii cherry – 4 buc.
• sare si piper dupa gust
• ulei de masline calitativ – 50 ml
Mod de preparare• tocati carnea impreuna cu grasimea de rata folosind dispozitivul de tocat carne al robotului multifunctional Ankarsrum si amestecati-o bine
• adaugati chimen macinat, ulei de masline, sare si piper si amestecati bine
• taiati ciabatta pe jumatate, ungeti-o cu galbenusurile de ou batute si presarati seminte de susan pe deasupra
• introduceti ciabatta in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cateva minute pana se rumeneste
• portionati carnea si pregatiti-o pe gratar – lasati-o cca 7-8 min la odihnit
• adaugati peste felia de ciabatta o felie de mozzarella gourmet si peste aceasta adaugati o bucata de carne, rosii uscate, ruccola, busuioc proaspat, crema de otet balsamic, alta felie de mozzarella, rondele de ceapa rosie si cippolini
• in “capacul” ciabbatei infigeti o frigaruie cu o rosie cherry si adaugati crema de otet balsamic pe deasupra
• serviti cu cartofi prajiti.
Comentarii recente