fbpx

Hidromel – mied

Intr-o sticlã de 1 litru se pun opt linguri de miere poliflorã lichidã şi o jumãtate de lingurițã de polen de albine, peste care se adaugã apã platã. Dupã 2-3 zile în care se agitã şi se lasã la macerat, se obține o licoare uşor alcoolizatã, cu efecte tonice, euforizante, revigorante, dar şi…afrodisiace. În prepararea hidromelului mai poate intra fermentul din diverse fructe. Se strâng fructele coapte, se fierbe apa şi se rãceşte la 45 de grade, pentru fiecare litru de apã se adaugã câte 300 de grame de miere; fructele zdrobite se pun în damigeanã (pentru fiecare kilogram de fructe se adaugã 3 litri de apã cu miere), care se ține douã luni la 20 de grade pentru fermentație. Calitatea hidromelului creşte cu vechimea.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>