fbpx

Marinata pentru carne

Aveți nevoie de 2-3 rondele de ananas proaspăt, curățat de părți lemnoase, zeama unei portocale mici și bucățelele unei jumătăți de papaya.
Restul, salată de fructe, pavlova cu fructe exotice, cocktail cu vodkă, ce doriți.

Ananasul conține bromelaină, o enzimă miraculoasă care descompune proteinele, frăgezind carnea.
Portocala, dincolo de aromă, conține acid citric care penetrează și înmoaie eventualele fibre.
Papaina din papaya este de asemenea o enzimă proteolitică folosită foarte des pentru frăgezirea cărnii.

Le puneți pe toate într-un blender și le transformați în suc. Adăugați peste carne un pic de sare, piper și cimbru. Tăvăliți feliile de ceafă prin acest baiț și le lăsați la frigider între 8 și 24 de ore, după cum aveți timp.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>