fbpx

Rulada de porc cu alune

Mai întâi trebuie să coci alunele, 15-18 minute la 180 de grade Celsius, pe foaia de copt așezată în tava plată. Nu te îngrijora dacă se închid la culoare, e un lucru bun atâta vreme cât nu le carbonizezi. În plus, pielițele arse vin jos repede și se curăță cu mâna.

Odată curățate, mărunțește-le, dar nu ca pentru cozonac, lasă bucățele mai mari, să simți crocant măcar uneori.

Amestecă patru linguri de nuci cu o lingură de melasă solidă sau zahăr brun. Desfă fleica (dacă e mai groasă de 2,5 cm, poți să o tai pe grosime și să o desfaci cum ai deschide o carte. Presară peste ea sare grunjoasă, piper zdrobit și amestecul de nuci și melasă/zahăr. Rulează fleica în așa fel încât să obții o ruladă cu pielea în afară.

Leagă rulada cu sfoară, să nu se desfacă. Nu ai nevoie de tehnică specială, taie bucăți de sfoară lungi de 15-20 cm și leagă rulada din loc în loc cum ai pune cercuri pe un butoi, unește apoi “cercurile” cu sfoară pe toată lungimea ruladei, pe trei părți. Crestează pielea din loc în loc, ajută la topirea și scurgerea unturii. Învelește rulada în folie de plastic, strâns, în mai multe straturi. Învelește apoi rulada în folie de aluminiu, în mai multe straturi. Coace rulada în tava adâncă, o oră și jumătate la 170 de grade Celsius. Scoate rulada din folii, scurge lichidul/untura, pune rulada pe foaie de copt și mai las-o în cuptor, o oră și jumătate la 170 de grade Celsius. Pentru ultimele 1o minute, crește temperatura la 190-200 de grade Celsius.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>