fbpx

Salata de cartofi cu ceapa oparita

Cartofii se fierb în coajă și se curăță apoi. Dacă folosiți cartofi noi, frecați-i bine cu un burete curat și puneți-i la fiert în apă cu sare.

La un kilogram de cartofi aveți nevoie de 5-6 cepe nu prea mari. Eu am amestecat ceapa obișnuită cu șalotele dulci. Că-mi plac. Mai aveți nevoie de o ceașcă de oțet din vin sau din mere și de o cană de smântână.

Tăiați ceapa în rondele.

Puneți la fiert un litru de apă împreună cu oțetul. După ce a dat un clocot, turnați amestecul peste ceapă.

Acoperiți vasul cu ceapă și lăsați-l așa un sfert de oră.

După ce au fiert cartofii, tăiați-i în rondele.

Amestecați-i cu ceapa opărită și cu smântâna. Condimentați cu sare și piper.

Puneți apa de pe ceapă să mai dea un clocot apoi turnați-o peste salată (trebuie ca salata să stea în zeamă).

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>