fbpx

Saramura pentru carne porc

5 litri apa
500 g sare grunjoasa neiodata
2 linguri zahar
1 lingura coriandru
1 lingurita cuisoare
2 linguri piper boabe
1 baton scortisoara
1 lingura fenicul
3 boabe ienibahar
3 frunze dafin

Se aduce apa la fiert cu condimentele. Se da i clocot 5 minute si se adauga sarea si zaharul. Dupa dizolvare se da la racit. Se pune carnea in putina si se adauga saramura. Se lasa 7-8 zile la maturare. Se scoate de la saramura si se lasa 1 zi la desarat. Se da la fum cald 4 – 5 ore. Dupa afumare se poate fierbe linistit fara clocot timp de o ora. Se scoate si se lasa la racit peste noapte.

Pofta buna!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>