fbpx

Supa de rosii cu galuste

Se aşază pe foc o oală cu cinci litri de apă, iar când apa e fierbinte, se pun morcovii tăiaţi rondele subţiri, o ceapă întreagă, o ceapă tocată, un ardei tăiat fâşii mari, un ardei tocat mărunt şi rondelele de ţelină. Se lasă să fiarbă şi între timp se opăresc roşiile pentru câteva minute în apă clocotită, se trec apoi sub jet de apă rece, după care se curăţă de pieliţe şi se feliază.
Când legumele sunt fierte, se scot bucăţile mari de zarzavat şi se pun în oală roşiile feliate. Se sărează după gust şi se lasă la fiert. Se pregătesc găluştele astfel: se bat bine cele două ouă cu un praf de sare şi se adaugă în ploaie grişul până se obţine o compoziţie de consistenţa unei smântâni groase. Se opreşte supa din fiert prin adăugarea unei jumătăţi de cană de apă rece şi dând focul mic.
Se ia o linguriţă, se ţine în supă până se înfierbântă, apoi se ia cu ea câte puţin din compoziţia de găluşte şi se scufundă în supă, ca să se desprindă găluştele. Se repetă până se termină toată compoziţia. Se lasă la fiert, la foc mic, 10 minute. După ce se opreşte focul, se lasă “să se odihnească” alte 10 minute cu capacul pus, ca să iasă găluştele foarte pufoase. Se serveşte cu pătrunjel verde tocat.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>