100g fulgi de ovăz,
210g făină albă,
1 linguriță praf de copt,
¼ linguriță sare,
2 ouă,
350ml lapte,
50g unt topit,
2 linguri miere,
1 linguriță extract de vanilie,
50g picături de ciocolată (sau ciocolată tocată – puteți înlocui cu fructe uscate sau proaspete).
Puneți fulgii de ovăz în vasul robotului de bucătarie și pulsați pentru a-i mărunți bine. Transferați într-un bol și adăugați făina, praful de copt și sarea, precum și fulgii de ciocolată. Amestecați bine cu un tel.
Separați ouăle. Puneți gălbenușurile, laptele, untul, mierea și vanilia într-un bol și amestecați bine. Turnați acest amestec peste ingredientele uscate și amestecați până la încorporare. În alt bol, mixați albușurile până obțineți o spumă fermă. Încorporați albușurile în aluat folosind o spatulă sau lingură de lemn.
Înfierbântați presa pentru vafe pe flacără medie spre mare apoi turnați cateva linguri de aluat pe una dintre părți. Închideți presa și coaceți vafele pe fiecare parte până devin aurii și crocante.
Comentarii recente