fbpx

Ciorba de potroace cu cartofi

Curățați și spălați 4 cartofi mărișori. Tăiați-i cuburi.

Tocați rondele un praz. Puneți-l la călit pe foc mic împreună cu 50 de grame de unt. Lăsați-l să se înmoaie încet, mestecând din când în când, până capătă o culoare gălbuie.

Adăugați cartofii și un litru de supă de legume. Lăsați să fiarbă la foc mediu 20 de minute.

Pasați totul cu un blender până obțineți o supă cremă. Dacă este prea groasă, mai completați cu supă clară. Gustați. Condimentați cu piper proaspăt măcinat și sare dacă este nevoie. Adăugați alte 50 de grame de unt pentru gust și luciu și amestecați. Mai dați 5 minute la foc potrivit.
Tocați varză murată, din cea pentru salată, adică mai puțin sărată, dar acră binișor. Dimensiunea să fie asemănătoare bucățelelor din ciorba de burtă, cantitatea după gust. Un sfert de varză medie este oricum mai mult decât suficientă.
Tocați în cubulețe sau bețisoare 100 de grame de șuncă afumată cu carne sau bacon. Frigeți-le într-o tigaie antiaderentă până devin crocante.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>