fbpx

Prajitura Krema fara faina

INGREDIENTE

Pentru blat

 250 g cremă de ciocolată 
6 ouă 
150 g zahăr 
1 vârf de linguriță de sare

Pentru crema

 250 ml frișcă lichidă 
200 ml lapte 
250 g cremă de vanilie

Pentru glazură

 250 ml glazură de ciocolată 
2 linguri lichior/brandy/afinată

PREPARARE

O prăjitură care ți se topește în gură la propriu, pe care toată lumea o adoră și o face în ultima vreme. Am făcut-o și… am înțeles de ce, e fantastică! Nu are făină în compoziția blatului, lucru care îi dă o consistență absolut deosebită.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârte de copt. Separă albușurile de gălbenușuri.

Bate, cu ajutorul mixerului, albușurile cu sarea până obții o spumă tare. Adaugă apoi, treptat și amestecând continuu, câte o lingura de zahăr. Adaugă și gălbenușurile, tot pe rând și amestecând continuu. Dă viteza mixerului mică și toarnă încet și crema de ciocolată.

Toarnă compoziția în tavă și dă-o la cuptor circa 20-25 de minute. Scoate blatul și lasă-l la răcit.

Între timp treci la cremă. Bate frișca cu laptele într-un bol, adaugă crema de vanilie și amestecă bine cu mixerul preț de câteva minute pâna se întărește și omogenizează crema. Întinde-o bine peste blatul răcit și dă la frigider.

Adaugă celor 250 g de glazură de ciocolata 2 linguri de lichior/brandy/afinată. Toarnă glazura răcită peste prăjitura scoasă din frigider. Dă din nou la frigider până se întărește glazura

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>