INGREDIENTE:
Pentru primul strat:
– 150 g. făină
– 100 g. zahăr brun
– 70 g. cacao
– 125 g. unt
Pentru caramel:
– 400 g de lapte lapte condensat
– 2 linguri de miere
– 60 g. unt
Pentru cremă albă:
– 4 linguri de unt
– o jumătate de cană de zahăr
– jumătate de cană de lapte condensat
– o cană şi jumătate de cremă de brânză
– o sticluţă esenţă de vanilie
Pentru glazură:
– 150 g. ciocolată
– 75 g. unt
MOD DE PREPARARE:
Pentru primul strat, amestecă toate ingredientele, pune compoziţia într-o tavă şi bag-o la cuptor timp de 15 minute. Apoi, amestecă toate ingredientele într-un vas şi pune-le la foc mic până se topesc, amestecând continuu. Toarnă caramelul peste blatul de cacao şi bagă compoziţia la frigider timp de câteva minute.
Într-un bol separat amestecă untul, zahărul şi laptele condensat şi ţine compoziţia pe foc 5 minute, iar apoi adaugă crema de brânză şi esenţa de vanilie. Toarnă compoziţia peste celelalte. Topeşte ciocolata şi pune şi untul, amestecând foarte bine.
Varsă compoziţia deasupra, nivelează şi pune-o la frigider.
Poftă bună!
Comentarii recente