fbpx

Prajitura rapida

INGREDIENTE:

Pentru primul strat:
– 150 g. făină
– 100 g. zahăr brun
– 70 g. cacao
– 125 g. unt

Pentru caramel:
– 400 g de lapte lapte condensat
– 2 linguri de miere
– 60 g. unt

Pentru cremă albă:
– 4 linguri de unt
– o jumătate de cană de zahăr
– jumătate de cană de lapte condensat
– o cană şi jumătate de cremă de brânză
– o sticluţă esenţă de vanilie

Pentru glazură:
– 150 g. ciocolată
– 75 g. unt

MOD DE PREPARARE:

Pentru primul strat, amestecă toate ingredientele, pune compoziţia într-o tavă şi bag-o la cuptor timp de 15 minute. Apoi, amestecă toate ingredientele într-un vas şi pune-le la foc mic până se topesc, amestecând continuu. Toarnă caramelul peste blatul de cacao şi bagă compoziţia la frigider timp de câteva minute.

Într-un bol separat amestecă untul, zahărul şi laptele condensat şi ţine compoziţia pe foc 5 minute, iar apoi adaugă crema de brânză şi esenţa de vanilie. Toarnă compoziţia peste celelalte. Topeşte ciocolata şi pune şi untul, amestecând foarte bine.

Varsă compoziţia deasupra, nivelează şi pune-o la frigider. 
Poftă bună!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>