UN ARDEI CAPIA ROŞU (60 G)
O ROŞIE (120 G)
BRÂNZA DE OI (50 G)
3 OUĂ (120 G)
DOUĂ LINGURI DE ULEI (30 MILILITRI)
SARE (2G), PIPER ALB (1G), BUSUIOC (1G), EVENTUAL DUPĂ GUSTUL FIECĂRUIA.
MOD DE PREPARARE
Ardeiul şi roşia se taie în cubuleţe mici.
Se căleşte în ulei ardeiul până se înmoaie, se adaugă roşiile şi se lasă şi acestea la înmuiat.
Peste compoziţie, se sparg cele trei ouă ca pentru ochiuri şi se presară brânza de oaie (rasă, ori doar sfărâmată) peste întreaga alcătuire.
Se acoperă tigaia cu capac până se fac ochiurile.
Se presară un vârf de cuţit (1g) de piper alb, un vârf de lingură de sare (2g) şi un vârf de linguriţă de busuioc (1g).
„Oauă ţărgăsiti” are ca varietate „Piperchi dinjicati ţărgăsite”, la care ouăle se bat ca pentru omletă înainte de a se adăuga peste legumele trase la tigaie.
Poftă bună!
Comentarii recente