INGREDIENTE
- 200 ml de chefir
- 1 linguriță de zahăr
- sare
- 1 linguriță de ulei
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- cca 100 g de făină
MOD DE PREPARARE
- Amestecați chefirul cu sarea, adăugați bicarbonatul de sodiu și făina (aproximativ 100 de g de făină, dar cantitatea poate varia în funcție de calitatea făinii și cât de dens este chefirul).
- Amestecați energic compoziția cu ajutorul mixerului sau telului ca să nu formeze cocoloașe.
- Adăugați în aluat 1 linguriță de ulei și continuați să amestecați . Veți obține un aluat de consistența unei smântâni grase.
- Adăugați încă o linguriță de ulei în aluat și amestecați energic să se încorporeze.
- Prăjiți oladiile la foc mic, într-o tigaie neaderentă cu capac, încinsă cu puțin ulei.
- Se servesc fierbinți! Sunt extraordinar de delicioase servite cu smântână sau dulceață
Comentarii recente