400 g cireșe, 6 linguri zahăr, o lămâie, o pâine challah, 2 ouă, 250 ml lapte, 1/2 linguriță scorțișoară, 500 g mascarpone, 1/2 linguriță extract natural de vanilie, 20 g unt
Se curăță cireșele de sâmburi și se pun într-o crăticioară.
Se adaugă 4 linguri de zahăr, coaja de la lămâie și se acoperă cam un sfert cu apă, după care dă la foc mediu. Se lasă pe foc până se formează un sirop gros, amestecând din când în când. Se pune pe o farfurie și se lasă la răcit. Între timp, se bat bine ouăle cu lapte și scorțișoară. Se taie pâinea în felii groase (mie mi-au ieșit 10) și se înmoaie în ouăle bătute, câteva secunde pe fiecare parte, suficient cât să absoarbă oul.
Se rumenesc feliile de pâine pe ambele părți, într-o tigaie încinsă, unsă cu unt. Sunt gata când capătă o culoare maro-aurie. Mascarpone se amestecă cu restul de zahăr, zeama de la jumătate de lămâie și extractul de vanilie. Se tapetează fiecare felie cu mascarpone și cireșe și se servesc imediat.
Note: Challah-ul este o pâine dulceagă și foarte pufoasă, de origine evreiască, împletită. Are textura asemănătoare cu cea de cozonac.
Comentarii recente