INGREDIENTE
- 2.5 kg de castraveți mari (1.5 kg de castraveți tăiați în fâșii)
- 2 morcovi mari (250 g de morcovi tăiați în fâșii)
- 1 căpățână de usturoi
- INGREDIENTE PENTRU MARINATĂ
- 125 ml de oțet de 9%
- ¼ pahar de zahăr
- 125 ml de ulei
- 1 lingură cu vârf de sare sau după gust
- ½ pachețel (15 g) de condimente pentru morcov coreean – coriandru, piper, boia dulce
MOD DE PREPARARE
- Spălați bine castraveții și morcovii. Curățiți morcovii și usturoiul. Dați castraveții până la miezul cu semințe prin răzătoare multifuncțională sau prin aparat bilateral de curățat legume, astfel încât să obțineți fâșii subțiri și lungi. Radeți astfel și morcovul. Dați usturoiul prin răzătoare mică.
- Combinați toate legumele, adăugați toate ingredientele pentru marinadă și amestecați bine. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru o zi. Amestecați de 4-5 ori în timpul marinării.
Comentarii recente