INGREDIENTE PENTRU PRIMUL BLAT
- 100 g de unt
- 2 gălbenușuri de ou
- ⅓ pahar de zahăr
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet
- 1 pahar de făină
INGREDIENTE PENTRU AL DOILEA BLAT
- 2 albușuri
- ⅔ pahar de zahăr
- ½-1 pahar de nuci (după preferințe)
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
- ½ borcan de lapte condensat (200 g)
- 150 g de unt
MOD DE PREPARARE
- Pregătiți primul blat: amestecați gălbenușurile și zahărul.
- Adăugați untul topit, bicarbonatul stins și făina.
- Frământați aluatul și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute. Veți obține 4 foi de blat.
- Pregătiți al doilea blat. Bateți albușurile spumă și zahărul ca pentru bezea.
- Tăiați nucile în bucăți mai mari.
- Întindeți aluatul obținut din primul blat într-o formă rotundă de copt.
- Presărați nucile deasupra (le apăsați în aluat).
- Ungeți aluatul cu crema de bezea.
- Coaceți fiecare blat la foc mediu (180 de grade) timp de 12-15 de minute până se rumenește bezeaua.
- La fel coaceți toate cele 4 foi de blat.
- Pregătiți crema. Mixați untul și laptele condensat.
- Ungeți blaturile răcite cu crema obținută.
- Presărați nucile deasupra.
- Lăsați tortul peste noapte. A doua zi îl puteți servi, dar mai gustos va fi după 1-2 zile.
Comentarii recente