fbpx

Tort Regal

INGREDIENTE PENTRU PRIMUL BLAT

  • 100 g de unt
  • 2 gălbenușuri de ou
  • ⅓ pahar de zahăr
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet
  • 1 pahar de făină

INGREDIENTE PENTRU AL DOILEA BLAT

  • 2 albușuri
  • ⅔ pahar de zahăr
  • ½-1 pahar de nuci (după preferințe)

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

  • ½ borcan de lapte condensat (200 g)
  • 150 g de unt

MOD DE PREPARARE

  1. Pregătiți primul blat: amestecați gălbenușurile și zahărul.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru
  2. Adăugați untul topit, bicarbonatul stins și făina.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-1tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-2
  3. Frământați aluatul și lăsați-l la frigider timp de 30 de minute. Veți obține 4 foi de blat.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-3
  4. Pregătiți al doilea blat. Bateți albușurile spumă și zahărul ca pentru bezea.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-4
  5. Tăiați nucile în bucăți mai mari.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-5
  6. Întindeți aluatul obținut din primul blat într-o formă rotundă de copt.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-6
  7. Presărați nucile deasupra (le apăsați în aluat).
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-7
  8. Ungeți aluatul cu crema de bezea.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-8
  9. Coaceți fiecare blat la foc mediu (180 de grade) timp de 12-15 de minute până se rumenește bezeaua.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-9
  10. La fel coaceți toate cele 4 foi de blat.
  11. Pregătiți crema. Mixați untul și laptele condensat.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-10tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-11
  12. Ungeți blaturile răcite cu crema obținută.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-12tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-13
  13. Presărați nucile deasupra.
    tort_171korolevskij187__nashakuhnia_ru-14
  14. Lăsați tortul peste noapte. A doua zi îl puteți servi, dar mai gustos va fi după 1-2 zile.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>