INGREDIENTE
- 500 g de roșii
- 500 g de morcovi
- 300 g de pătrunjel
- 500 g de ceapă
- 500 g de ardei grași
- 500 g de sare
Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
- Curățați morcovii și dați-i prin răzătoare mare.
- Tăiați ceapa și ardeii ca de obicei – semi-rondele, pai sau mărunt.
- Decojiți roșiile, pentru aceasta trebuie să le țineți în apă clocotită timp de câteva minute. Tăiați-le mărunt.
- Tocați verdeața mărunt.
- Adăugați sarea și amestecați bine toate ingredientele. Dacă sarea este extra fină, atunci folosiți doar 400 g.
- După 10 minute puneți zarzavaturile în borcane sterilizate și închideți-le cu capace.
Notă: aceste zarzavaturi la borcan pot fi păstrate perfect la temperatura camerei, astfel le puteți depozita în cămară.
Comentarii recente