fbpx

Trufe

200 gr smântână dulce (lichidă 30% grăsimi), 300 gr ciocolată neagră, 20 gr unt, 35 ml rom, 150 gr unt de arahide, 40 gr pudră de cacao.

Ies cam 20-25 de trufe, în funcție de mărime.
Smântâna și untul se încălzesc până la punctul de fierbere după care se iau de pe foc. Se toarnă peste ciocolata tocată mărunt și se amestecă până se omogenizează și se obține o ciocolată lucioasă. Se împarte compoziția de ciocolată în doua boluri. Se adaugă romul într-unul din boluri și se amestecă bine. Se refrigerează cel puțin 4 ore. Sau se răcește în congelator dacă nu aveți suficient timp sau răbdare. După ce compoziția s-a întărit, se pudrează mâinile cu cacao, se formează biluțe din ciocolata cu rom și se tăvălesc prin cacao.

Pentru cele cu unt de arahide, se formează biluțe și se răcesc neapărat în congelator 10-15 minute. În timpul acesta, se topește untul de arahide în bain-marie și se lasă un pic la răcit, cam 2-3 minute. Aveți grijă ca untul să nu fie fierbinte. Lucrând rapid, se trec bilele de ciocolată prin untul de arahide și se dau iar la congelator  10 minute.

degustare-de-trufe-de-ciocolata

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>