fbpx

Eclere sarate

eclere-sarate

Aluatul choux l-am pregătit la fel: am pus pe foc 200 de mililitri de apă, împreună cu 100 de mililitri de ulei. Când a dat în fiert, am pus jumătate de cană de făină, toată odată, și am amestecat energic cu telul.

eclere-sarate

Am mai lăsat pe foc câteva minute, amestecând continuu, apoi l-am lăsat să se răcească. Când aluatul a ajuns la temperatura camerei, am adăugat 4 ouă, mixând bine după fiecare. În final am obținut un aluat lipicios.

eclere-sarate

Cu ajutorul unui posh, am format eclerele pe tavă, și le-am copt la foc iute 10 minute, apoi la foc mic încă 10-12 minute.

eclere-sarate

M-am apucat de umplutură. Am făcut o cremă de brânză delicioasă din 250 de grame de feta, 100 de mililitri de smântână fermentată, o legătură mică de mărar, un ardei capia roșu, puțină ceapă verde, o lingură de ulei de măsline și 3-4 feliuțe de somon afumat.

etape eclere (2)

Întâi am încorporat smântâna în brânză folosind furculița, apoi am adăugat restul ingredientelor tocate și am amestecat bine.

etape eclere (3)

Am tăiat eclerele pe jumătate și am umplut cu crema de brânză. Am ajuns la concluzia că și eclerele sărate pot fi la fel de bune ca cele dulci.

eclere-sarate

Text&Foto: Aura Crăciun

Bake-Up Artist

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>