o prăjitură bazată pe jeleu de pepene și cremă cu ceai verde. Întâi am făcut o bază de blat din biscuiți digestivi. Am luat un pachet de 100 de grame, i-am mărunțit, am adăugat o linguriță de zahăr pudră, una de cacao, și 5-6 linguri de unt topit. etape pepene Am luat 2 cercuri de patiserie și am presat compoziția de biscuiți, formând baza prăjiturii. etape pepene Mai departe, am făcut stratul de cremă: am folosit 100 de grame de brânză mascarpone, cu 2 linguri de zahăr pudră și o linguriță de pudră de ceai verde. etape pepene Am mixat până am obținut o cremă pufoasă și am împărțit-o în două părți egale. etape pepene Am hidratat o linguriță de gelatină granule în 30 de mililitri de apă, apoi am dizvolvat-o pe foc foarte mic, la distanță de flacără și am adăugat-o în jumătate din cremă, omogenizând. Am turnat crema peste crusta de biscuiți. Am dat prăjitura la congelator pentru 10 minute. Acum, pentru primul strat de jeleu, am folosit o felie de pepene, pe care am tăiat-o cubulețe și am pus-o în vasul blenderului Ozen. Mi se pare o inovație interesantă pentru obținerea sucurilor naturale prin faptul că se extrage aerul din recipient, iar mixarea are loc într-o stare de vid, asigurând astfel menținerea prospețimii și a nutrienților din fructe și legume. etape pepene Am închis capacul, am apăsat butonul VACUUM și am pulsat pentru câteva secunde, la viteză mică. Deci sucul a fost făcut în vid, în câteva secunde. Am scos pepenele și l-am strecurat. L-am amestecat cu o linguriță de gelatină hidratată și am turnat jumătate din suc peste prăjitura rece. M-a uimit foarte tare cum a ieșit sucul de pepene, pentru că de regulă, la mine în bucătărie durează ceva timp până fac un jeleu, sau o cremă fină, pentru că îmi ies pline de bule de aer. În mod normal, ar fi trebuit să aștept câteva minute bune, sau să dau cu vasul de masă până trezesc vecinii, să scap de aerul din compoziții. Blender-ul Ozen mixează în vid, iar în vas nu pătrunde deloc aerul, un avantaj bestial, dacă mă întrebați pe mine, mai ales dacă folosiți legume sau fructe care se oxidează imediat. Sucul rămâne omogen, nu se separă în straturi, iar gustul nu suferă modificări. etape pepene După ce am pus primul strat de lichid care în curând va fi jeleu, am dat prăjitura la congelator pentru încă 10 minute. Între timp, am amestecat cealaltă jumătate de cremă de brânză cu puțină gelatină hidratată și am turnat peste jeleul proaspăt format în congelator. etape pepene Am repetat procedura și cu ultima parte din suc de pepene și am dat din nou la rece. etape pepene Trebuie să recunosc faptul că în mod normal prepararea acestei prăjituri ar fi durat aproape jumătate de zi, însă de data aceasta am avut ajutor de nădejde, blenderul Ozen. În plus, am văzut și eu ce înseamnă un suc foarte limpede, proaspăt, cu gust intens, fără să sufere modificări de la oxidare, sau să își piardă din nutrienți. Blenderele obișnuite mixează ingredientele cu aer, ceea ce duce la formarea bulelor de aer, implicit la oxidarea rapidă și la pierderea valorii nutriționale a sucului. În mai puțin de o oră, am făcut o prăjitură foarte racoroasă, mi-a mai rămas timp și de un extra smoothie făcut la Ozen. Am văzut că vine în pachet și cu un vas care păstrează sucul în vid, deci nu trebuie să mă grăbesc să îl beau pe loc. deliciu cu pepene Text&Foto: Aura Crăciun Bake-Up Artist www.bakeupartist.com ceai verdecremă cu ceai verdejeleupepenepepene roșu Facebook Twitter Pinterest Google+ Paste Carbonara cu spanac și muguri de pin You might also like Mille Feuille cu ceai verde Mille Feuille cu ceai verde 9 May 2017 – 08:00 Mousse de ciocolată albă cu jeleu de căpşune Mousse de ciocolată albă cu jeleu de căpşune 16 February 2017 – 08:00 Savarină făcută în casă Savarină făcută în casă 9 November 2016 – 08:00 Salată văratică de pepene și mentă Salată văratică de pepene și mentă 20 July 2016 – 08:00 Lasă un răspuns Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate * Nume * Email * Pagină web Comentariu Anunță-mă de viitoarele comentarii. Abonare directă. mai multe pe vita-mix.ro Vrei să primești rețetele prin email?
- July 2022
- June 2022
- May 2022
- September 2021
- May 2021
- April 2021
- March 2021
- February 2021
- January 2021
- December 2020
- November 2020
- September 2020
- August 2020
- July 2020
- June 2020
- May 2020
- April 2020
- March 2020
- February 2020
- January 2020
- December 2019
- November 2019
- October 2019
- September 2019
- August 2019
- July 2019
- June 2019
- February 2019
- January 2019
- December 2018
- July 2018
- June 2018
- May 2018
- April 2018
- March 2018
- January 2018
- December 2017
- September 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- August 2016
- July 2016
- June 2016
- May 2016
- April 2016
- March 2016
- February 2016
- January 2016
- December 2015
- November 2015
- October 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
- February 2015
- January 2015
- December 2014
- November 2014
- October 2014
- September 2014
- June 2014
- April 2014
- March 2014
- Afumare
- Aperitive
- Bauturi
- Bogat in proteine
- Carne oaie
- Carne peste
- Carne porc
- Carne pui
- Carne vita
- Cereale
- Condimente
- Congelare
- Conservare
- Conserve
- Crud uscat
- Cuptor
- Desert
- Fara categorii
- Fara foc
- Fel principal
- Fierbere
- Fructe
- Fructe de mare
- Garnituri
- Gatire lenta
- Generale
- Gratar
- Ingrediente
- Lactate
- Legume
- Normal
- Oua
- Paine
- Paste
- Prajire
- Retete
- Salate
- Seminte
- Snacks
- Sosuri
- Supe Ciorbe
- Vegan
- Vegetarian
Comentarii recente