fbpx

Prajitura cu ceai si pepene

o prăjitură bazată pe jeleu de pepene și cremă cu ceai verde. Întâi am făcut o bază de blat din biscuiți digestivi. Am luat un pachet de 100 de grame, i-am mărunțit, am adăugat o linguriță de zahăr pudră, una de cacao, și 5-6 linguri de unt topit. etape pepene Am luat 2 cercuri de patiserie și am presat compoziția de biscuiți, formând baza prăjiturii. etape pepene Mai departe, am făcut stratul de cremă: am folosit 100 de grame de brânză mascarpone, cu 2 linguri de zahăr pudră și o linguriță de pudră de ceai verde. etape pepene Am mixat până am obținut o cremă pufoasă și am împărțit-o în două părți egale. etape pepene Am hidratat o linguriță de gelatină granule în 30 de mililitri de apă, apoi am dizvolvat-o pe foc foarte mic, la distanță de flacără și am adăugat-o în jumătate din cremă, omogenizând. Am turnat crema peste crusta de biscuiți. Am dat prăjitura la congelator pentru 10 minute. Acum, pentru primul strat de jeleu, am folosit o felie de pepene, pe care am tăiat-o cubulețe și am pus-o în vasul blenderului Ozen. Mi se pare o inovație interesantă pentru obținerea sucurilor naturale prin faptul că se extrage aerul din recipient, iar mixarea are loc într-o stare de vid, asigurând astfel menținerea prospețimii și a nutrienților din fructe și legume. etape pepene Am închis capacul, am apăsat butonul VACUUM și am pulsat pentru câteva secunde, la viteză mică. Deci sucul a fost făcut în vid, în câteva secunde. Am scos pepenele și l-am strecurat. L-am amestecat cu o linguriță de gelatină hidratată și am turnat jumătate din suc peste prăjitura rece. M-a uimit foarte tare cum a ieșit sucul de pepene, pentru că de regulă, la mine în bucătărie durează ceva timp până fac un jeleu, sau o cremă fină, pentru că îmi ies pline de bule de aer. În mod normal, ar fi trebuit să aștept câteva minute bune, sau să dau cu vasul de masă până trezesc vecinii, să scap de aerul din compoziții. Blender-ul Ozen mixează în vid, iar în vas nu pătrunde deloc aerul, un avantaj bestial, dacă mă întrebați pe mine, mai ales dacă folosiți legume sau fructe care se oxidează imediat. Sucul rămâne omogen, nu se separă în straturi, iar gustul nu suferă modificări. etape pepene După ce am pus primul strat de lichid care în curând va fi jeleu, am dat prăjitura la congelator pentru încă 10 minute. Între timp, am amestecat cealaltă jumătate de cremă de brânză cu puțină gelatină hidratată și am turnat peste jeleul proaspăt format în congelator. etape pepene Am repetat procedura și cu ultima parte din suc de pepene și am dat din nou la rece. etape pepene Trebuie să recunosc faptul că în mod normal prepararea acestei prăjituri ar fi durat aproape jumătate de zi, însă de data aceasta am avut ajutor de nădejde, blenderul Ozen. În plus, am văzut și eu ce înseamnă un suc foarte limpede, proaspăt, cu gust intens, fără să sufere modificări de la oxidare, sau să își piardă din nutrienți. Blenderele obișnuite mixează ingredientele cu aer, ceea ce duce la formarea bulelor de aer, implicit la oxidarea rapidă și la pierderea valorii nutriționale a sucului. În mai puțin de o oră, am făcut o prăjitură foarte racoroasă, mi-a mai rămas timp și de un extra smoothie făcut la Ozen. Am văzut că vine în pachet și cu un vas care păstrează sucul în vid, deci nu trebuie să mă grăbesc să îl beau pe loc. deliciu cu pepene Text&Foto: Aura Crăciun Bake-Up Artist www.bakeupartist.com ceai verdecremă cu ceai verdejeleupepenepepene roșu Facebook Twitter Pinterest Google+ Paste Carbonara cu spanac și muguri de pin You might also like Mille Feuille cu ceai verde Mille Feuille cu ceai verde 9 May 2017 – 08:00 Mousse de ciocolată albă cu jeleu de căpşune Mousse de ciocolată albă cu jeleu de căpşune 16 February 2017 – 08:00 Savarină făcută în casă Savarină făcută în casă 9 November 2016 – 08:00 Salată văratică de pepene și mentă Salată văratică de pepene și mentă 20 July 2016 – 08:00 Lasă un răspuns Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate * Nume * Email * Pagină web Comentariu Anunță-mă de viitoarele comentarii. Abonare directă. mai multe pe vita-mix.ro Vrei să primești rețetele prin email?

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>