fbpx

Varza roșie la otet

Sunt necesare:

  • Varza se taie in bucati si se inlatura cotorul. Se toaca foarte fin, cat de fin puteti.
  • Varza tocata se amesteca foarte bine cu o jumatate de lingura de sare grunjoasa. In felul acesta se va inmuia si va fi mai usor de introdus in borcane. Lasati varza sa se sareze cam o ora.
  • Se amesteca intr-un vas otetul, apa, sarea grunjoasa si zaharul aducand compozitia la punctul de fierbere. Se omogenizeaza bine pana se dizolva sarea si zaharul.

  • Pe fundul borcanului se pun boabele de piper, cele de mustar, hreanul și mararul. Varza ce tocmai s-a inmuiat se introduce in borcane. Incercati sa o indesati bine.
  • Se toarna peste varza, in borcane, amestecatura de otet fierbinte si se umplu bine cu ea borcanele scoțând aerul din lateralul borcanului cu coada unei furculițe și completând cu zeama.
  • Inchideti bine borcanele si tineti-le in camara cam 2-3 saptamani inainte de a le manca.
  • Varza rosie murata este o garnitura sau o salata gustoasa care merge bine la diferite fripturi si alte retete cu carne.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>