Sunt necesare:
- varza rosie – 3 bucati (aproximativ 4 kg )
- otet – 750 ml
- apa – 750 ml
- sare grunjoasa – 2,5 linguri
- boabe de piper – 1 lingura
- boabe de mustar – 1 lingura
- zahar – 2 linguri
- O rădăcina hrean
- Flori de marar
- Un morcov tăiat rondelele – optional
- Varza se taie in bucati si se inlatura cotorul. Se toaca foarte fin, cat de fin puteti.
- Varza tocata se amesteca foarte bine cu o jumatate de lingura de sare grunjoasa. In felul acesta se va inmuia si va fi mai usor de introdus in borcane. Lasati varza sa se sareze cam o ora.
- Se amesteca intr-un vas otetul, apa, sarea grunjoasa si zaharul aducand compozitia la punctul de fierbere. Se omogenizeaza bine pana se dizolva sarea si zaharul.
- Pe fundul borcanului se pun boabele de piper, cele de mustar, hreanul și mararul. Varza ce tocmai s-a inmuiat se introduce in borcane. Incercati sa o indesati bine.
- Se toarna peste varza, in borcane, amestecatura de otet fierbinte si se umplu bine cu ea borcanele scoțând aerul din lateralul borcanului cu coada unei furculițe și completând cu zeama.
- Inchideti bine borcanele si tineti-le in camara cam 2-3 saptamani inainte de a le manca.
- Varza rosie murata este o garnitura sau o salata gustoasa care merge bine la diferite fripturi si alte retete cu carne.
Comentarii recente