fbpx

Ardei umpluți ungurești

INGREDIENTE:

1. 14-15 ardei (în jur de un kilogram)
2. 500 grame de carne măcinată (vită sau porc ori mixat)
3. 2 cepe medii
4. 4 căței de usturoi
5. un ou
6. 100 grame de orez
7. 1 legătură medie de pătrunjel
8. piper și sare
9. ulei de floarea soarelui proaspăt
10. 1 litri de bulion de roșii sau 500 grame de pastă de roșii.

Cum se prepară:
Se spală bine toate ingredientele, în special ardeii. Se scoate capacul de la ardei și semințele din interior, până rămân perfect goi. Într-un vas separat, se toacă usturoiul, ceapa și pătrunjelul mărunt de tot, după care se pune la foc mic. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn.

Carnea tocată se frământă împreună cu oul, iar când amestecul de legume și orez se răcește, se adaugă carnea în acea compoziție. Înainte de a introduce amestecul în ardei, gândiți-vă dacă nu ați uitat ceva anume.

Se umple ardeii, peste care se adaugă apoi bulionul sau pasta de roșii (multe unguroaice pun 1 litru de bulion și 100 ml de smântână pentru un gust delicios).

După 45 de minue în care ați lăsat ardeii pe aragaz, se iau și se lasă la răcit. Foarte important: Înainte de a introduce ardeii umpluți și sosul de roșii în oală, adăugați 300 ml de apă.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>