fbpx

Coaste marinate 2

Ingrediente

  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 ceasca condimente porc
  • 2 linguri boia
  • 2 carcase coaste porc fara grasime
  • 1 cana bere
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 1 lingura de miere
  • 3 linguri sos Worcestershire
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Pasul 1

Se amesteca zaharul brun, condimentele si boiaua intr-un bol. Se freaca ambele parti ale coastelor de porc cu amestecul rezultat. Se pun intr-un vas yena, se acopera si se lasa la frigider peste noapte.

Pasul 2

Se incalzeste cuptorul la 250 grade celsius. Se amesteca intr-un bol berea, usturoiul, mierea, sosul Worcestershire si mustarul. Se pune amestecul de-o parte.

Pasul 3

Rupeti 2 foi mari de folie de aluminiu si le asezati cu partea lucioasa in jos. Puneti cate o carcasa de coaste pe fiecare folie cu partea cu carne in sus. Rupeti alte 2 folii de aluminu si acoperiti coastele, partea lucioasa asezata in sus. Se toarna amestecul de bere uniform in fiecare pachet. Se sigileaza coastele si se pun pe hartie de copt.

Pasul 4

Se coc coastele la cuptor pana ajung foarte fragede, intre 3 1/2 – 4 ore. Se deschid cu atentie pachetele si se toarna sucul intr-o craticioara. Coastele se pun deoparte si sucul se fierbe la foc mic pana cand incepe sa se ingroase, aproximativ 5 minute. Se perie coastele cu sosul rezultat.

Pasul 5

Se incalzeste cuptorul si se aseaza coastele aproape de sursa de caldura. Se coc pana se caramelizeaza sosul aproximativ 5-7 minute.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>