fbpx

Gogoși de post

Ingrediente: (pentru cca 40 buc.)
600 gr faina
250 ml apa calduta
50 ml ulei
150 gr zahar
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)
esenta vanilie
esenta rom
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
ulei (pentru prajit)
zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat)

Mod de preparare:

Eu am optat pentru varianta simpla si comoda, le-a framantat masina de paine in locul meu, daca alegeti sa le framantati voi procedati in felul urmator: puneti faina impreuna cu drojdia intr-un bol. Adaugati apa calduta in care ati dizolvat zaharul. Puneti coaja de lamaie si portocala si esentele. Incepem sa framantam si adaugam si uleiul putin cate putin.
E posibil cantitatea de faina sa varieze. Framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata, framantam pana obtinem o bila de aluat si intindem cu sucitorul o foaie nu foarte subtire. Cu un pahar pe care il trecem prin faina ca sa nu se lipeasca vom decupa gogosile.
Le lasam la dospit 20-30 minute.
Incingem bine uleiul apoi punem gogosile in uleiul incins.
Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem pe partea cealalta.
Cat sunt calde le pudram cu zahar pe care l-am aromatizat cu o pastaie de vanilie. Daca nu aveti puteti flosi zahar pudra simplu sau zahar pudra cu aroma de vanilie din comert.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>