Ingrediente
- 300 g faina
- 200 ml apa
- 13 g drojdie proaspata (sau o jumatate de pliculet uscata )
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de ulei pentru uns aluatul (plus pentru prajit langosii )
Mod de preparare langosi
Intr-un bol amestecati apa calduta (nu fierbinte ! ) cu drojdia ,apoi adaugati zaharul ,faina si sarea.
Incepeti sa framantati cu mana (sau puteti sa va ajutati de masina de paine ori un robot de bucatarie ).Eu am framantat vreo 10 minte cu mana ,desi aluatul este extrem de moale si lipicios
La final am pus cele doua linguri de ulei , am acoperit aluatul si l-am lasat sa creasca vreo jumatate de ora ,invelit cu o folie alimentara.
Am uns apoi o planseta cu putin ulei ,am impartit aluatulin 6 bile si am format langosii .
I-am prajit in baie de ulei si i-am scos pe servetele absorbante pentru amai absorbi din ulei.
Am mancat langosii calzi ,cu dulceata de capsune dar imi plac si cu branza,smantana ,cascaval sau nutella.
Pofta buna !
Comentarii recente