1 kg de carne de porc dezosată
1/2 ceașcă de zahăr
1/3 sticlă de sare + 1 linguriță de sare de mare
2 linguri de oregano uscat
1,5 linguri de ardei Kotanyi afumat
1,5 linguri de piper
1/2 linguriță de piper de cayenne
1 lingură de usturoi uscat
Procesul de preparare a acestei carne durează 2,5 săptămâni, dar o puteți scurta sau o puteți extinde în funcție de preferințe, toată lumea îi place carnea maturată mai mult sau mai puțin uscată. Dar aspectul meu nu arata grozav? La început, cotletul de porc este spălat, uscat și curățat de membrane. Am învelit cu grijă carnea în zahăr, a pus-o într-o cutie metalica și a pus în frigider timp de 24 de ore, o cantitate mare de lichid curgea din carne, astfel încât să turnați lichidul, spălați zahărul, uscați-l cu un prosop de hârtie și acoperiți-l într-un amestec de sare și puneți-l înapoi în frigider timp de 24 de ore. După acest timp, clătiți carnea cu sare, ștergeți bine cu un prosop de hârtie și acoperiți-o bine într-un amestec de condimente. Să încercăm să o facem exact, calitatea și gustul cărnii vor depinde de ea. Am pus carnea de porc înapoi în frigider timp de 24 de ore. După aceste 3 zile, lichidul nu se mai dezvoltă și începe faza de uscare.
În a patra zi, scoateți cotletul de porc de la frigider și puneți pe ciorapi / șosete genunchi, legați strâns pe partea de sus și atârnă într-un loc uscat, aerisit. Am atârnat pe cârligul de pe tija. Carnea de porc atârnată timp de 2 săptămâni, când a fost uscată, volumul său era considerabil mai mic, se părea aproape ca o lingură uscată, dar asta a fost intenția mea atunci când cumpăr o carne subțire de porc. După 2 săptămâni, putem să-l scoatem din depozitul din frigider. Tăiați coapsa înfășurată într-o țesătură din bumbac sau tifon, o putem stoca multă vreme, dar o puteți păstra atât de mult? În țara noastră uscată de carne de porc a dispărut în clipul unui ochi 😉 După acest timp, putem scoate din ciorapi și consumăm, tăiem carnea în felii foarte subțiri.
Comentarii recente