500 g morcov
500-600 g iaurt
4 catei de usturoi
sare, piper
4-5 lg ulei de masline
Cum se face:
Punem iaurtul la scurs intr-o sita, pe care o asezam pe/intr-un castron mai mare.
Surgandu-se excesul de zer, iaurtul ramane foarte fin.
Eu l-am lasat cca o ora. Puteti sa il lasati si mai putin, pana pregatiti morcovii.
Eu am folosit iaurt de oaie si bivolita Cedra de la Napolact care ne place foarte mult.
Acum, trecem la morcovi, ii curatam, ii dam pe razatoarea mare si ii calim in 4-5 lg de ulei de masline. Ii acoperim si amestecam in ei din cand in cand timp de 5-6 minute.
Ii lasam sa se raceasca putin.
Punem morcovii peste iaurtul scurs, adaugam sare, piper dupa gust. Zdrobim si usturoiul si omogenizam bine.
Dam la frigider pt 30 min.
Eu am picurat deasupra putin ulei de masline.
Rezulta o salata foarte cremoasa si aromata, frumoasa la culoare, pe noi ne-a cucerit.
Poate fi folosita cu succes pe post de aperitiv la o masa festiva.
Se poate manca ca garnitura pentru carne sau pur si simplu cu o paine buna.
Comentarii recente