fbpx

Tarta cu fructe in stil american

TARTA CU FRUCTE DE PADURE (8 portii)

0. Masa:
⁃ 2 cani (de 180ml fiecare) faina alba;
⁃ 1/2 lingurita sare
⁃ 1 lingurita cu varf praf de copt
⁃ 2 linguri otet de mere;
⁃ 2 lingurite extract vanilie;
⁃ 2 galbenusuri de ou;
⁃ 1/2 cana azahar (de 180ml);
⁃ 210g unt congelat

0. Compozitia:
⁃ 3 cani fructe de padure (600g)
⁃ 1 lingura razatura lamaie
⁃ 2 linguri zeama de lamaie
⁃ un varf de cutit de cayena
⁃ 1/4 cana de zahar
⁃ 3 linguri faina

0. Procedeu de lucru:
Into-un castron se adauga toate ingredientele de la punctul 1. (fara oua si unt).
Untul se incorporeaza putin cate putin, dandu-l prin randea (trebuie sa fie congelat).
Dupa ce se amesteca cu faina, se adauga si galbenusurile.

Punctul no.2: se amesteca toate ingredientele, pastrind fructele cat mai intregi posibil.

Intr-un vas de copt de marime mediana (cat un platou) se toarna 60% din masa si se batatoreste cu dosul unei linguri. Se adaga apoi fructele. Peste fructe se distribuie continutul de aluat ramas (40%), formind ghemotoace de aluat cu aspect de grunjuri.

Se lasa la cuptor la foc mediu pana prinde culoare la suprafata. Se serveste rece (cu inghetata de vanilie).

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>