fbpx

Lichior de nuci – nucata

40 de nuci verzi frumoase, culese în iunie – iulie,
1,5 l alcool rafinat de 90º,
1 lămâie,
1 kg zahăr,
400 ml apă,
facultativ, alte condimente, după gust: cuișoare, scorțișoară, nucșoară.

Spălați nucile (dacă-i cazul), tăiați-le în patru, puneți-le într-un borcan de sticlă suficient de mare, adăugați lămâia tăiată felii, turnați alcoolul, închideți ermetic și lăsați la macerat 40 de zile, zgâlțâind și răsucind borcanul zilnic.

Când s-a împlinit sorocul, faceți un sirop din apă și zahăr, lăsați-l să se răcorească, turnați-l și pe el în borcan, amestecați și apoi filtrați cu grijă totul.

Puneți lichiorul de nuci verzi în sticle curate, dopuiți și puneți la rece, în beci (sau în cămară). După încă două săptămâni se poate bea dar, cu cât se învechește, cu atât cică devine mai bun.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>