Ingrediente 16 placintele
4 foi mari de aluat filo (cumpar acest lucru de la turc)
Cartofi de 200 gr (un pic fărâmițat)
100 gr mazăre (din congelator sau proaspătă)
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 cm ghimbir
2 tl garam massala
0,5 tl chimen
1 lingurita de praf curry
1 lingurita de curcuma
Chili și sare
Uleiul de măsline
Raita
3 linguri de iaurt grecesc
0,5 castravete
1 cățel de usturoi
Pereche de crengi de menta
1 lingurita de seminte de chimion
sare
Așa faci
Preîncălzi cuptorul la 180 de grade.
Coaceți cartofii și tăiați în cuburi mici de 1,5 x 1,5 cm. Spalati-le si gatiti-le al dente in apa cu sare. Acest lucru merge destul de repede, deoarece blocurile sunt atât de mici.
Se topește și se toacă ceapa și se toacă fin usturoiul și ghimbirul. Fructează cu ulei de măsline. Adăugați mirodenii și se scurtează pentru scurt timp.
Acum adăugați cuburile de cartofi și mazărea (le folosesc de la congelator) și se prajesc pentru scurt timp. Dacă ați folosit mazăria proaspătă, fierbeți-le timp de 5 minute în apă cu sare.
Adu gustul cu samosa și sarea de mare.
Ștampilați complet umplutura. Ar putea fi un pic de muscatura.
Luați o coală de produse de patiserie și lăsați-o cu ulei de măsline. Tăiați cofetina (pe partea lungă) în 4 bare egale. Acum aveți 4 baruri lungi. Fiecare bara devine 1 samosa. Îmi cumpăr mereu aluatul filo la De Turk, care este mult mai bun în calitate. Acum, că ați găsit numai foi mici, lipiți împreună două foi (cu puțin ulei de măsline) înainte de a le tăiați în benzi.
Împărțiți o lingură de umplutură pe partea stângă a coșului de hârtie. Rabatați colțul din dreapta jos în sus, pentru a crea un triunghi. Acum continuați plierea până când aveți un triunghi și se va folosi întreaga bară de aluat. În acest videoclip puteți vedea un exemplu.
Plasați samosasul pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Se spală samosasul cu puțin ulei și se coace în 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Între timp, puteți face dipul Raita.
Puneți iaurtul grecesc într-un castron. Răciți castravetele și stoarceți toată umiditatea. Adăugați-l la iaurt. Strângeți un cățel de usturoi peste iaurt. Se condimentează raita cu niște menta, puțină sare și o linguriță de semințe de chimen.
Serviți samosurile cu raita
Comentarii recente