fbpx

Tort mere și crema de zahăr ars

Ingredients

10 linguri

Zahăr

Ingredients for Cremă

8 bucăți

Ouă

1 l

Lapte

200 g

Zahăr

20 g

Zahăr vanilat

1 linguriță

Scorțișoară

6 bucăți

Mere

50 ml

Apă

20 g

Unt

Ingredients for Pandișpan

4 bucăți

Ouă

40 g

Zahăr

25 g

Făină

15 g

Pudra de cacao

1 Topiți zahărul pentru sirop și-l puneți într-un vas termorezistent cu diametrul (22 cm), tapetați cu sirop și marginile învârtind vasul. Lăsați să se răcească și să se întărească zahărul caramelizat.

2 Curățați merele de coajă și semințe, și le tăiați cuburi mari. Puneți merele la călit într-o tigaie împreună cu untul, adăugați apa și scorțișoara. Lăsați pe foc mic să se gătească până când merele se înmoaie dar rămân întregi. Amestecați cu grijă să nu zdrobiți merele. Puneți deoparte.

3 Preparați crema: mixați ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până când compoziția își triplează volumul (în jur de 10 minute). Apoi adăugați laptele și mixați puțin.

4 Așezați merele gătite în vas peste zahărul întărit după care turnați întreaga cantitate de cremă. Dați vasul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C , timp de 30-40 de minute.

5 Cu 10 minute înainte să expire timpul pregătiți pandișpanul. Bateți albușurile spumă împreună cu zahărul până obțineți o spumă tare și lucioasă. Încorporați gălbenușurile, iar la final făina și pudra de cacao cernute împreună. Amestecați încet să nu se lase spuma.

6 Turnați compoziția de pandișpan în vas peste cremă și nivelați. O să aveți impresia că pandișpanul se va scufunda în cremă dar nu vă panicați, va rămâne deasupra. Coaceți din nou pentru 35-40 de minute.

7 Tortul se lasă să se răcească complet la temperatura camerei, apoi îl dați la ece pentru 3-4 ore (sau cel mai bine peste noapte).

8 Savurați cu plăcere! Notă: Este vital să îl răciți bine. Astfel crema se întărește și nu crapă în momentul în care răsturnați tortul. În cazul în care tortul încă este cald sunt șanse foarte mari să crape deasupra sau să se împrăștie în momentul în care răsturnați vasul. Puneți un platou peste vas și răsturnați tortul cu o mișcare rapidă. Puteți folosi și un platou de sticlă cu marginile ridicate.

C

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>