2 persoane)
4 ouă foarte proaspete
300 g iaurt grecesc sau labneh
o lingură de tahini
20 g unt clarifiat
o lingură de ulei de măsline
o lingură de ulei de la roșii uscate
un cățel mic de usturoi zdrobit cu lama cuțitului
un fir de coadă de ceapă verde
o crenguță de cimbru
2 roșii uscate tocate fin
pătrunjel tocat
pul biber, dacă e, dacă nu: boia dulce si un pic de iute
sucul de la o jumătate de lămâie
de mărar nu îndrăznesc să pomenesc, urmați-vă inima, karma și chakrele
1 litru de apă,
o lingură de oțet sau suc de lămâie
niste pâine bună, prăjită
sare, piper, esență de kinky
Cum făcem
Desfacem o sticlă de spumant.
O bem si căutăm repede un brunch.
Sau…
Frecăm iaurtul cu un strop de ulei de măsline, tahini și un picuț de suc de lămâie. Îl punem în bolurile pentru masă.
Într-o tigaie, topim untul, la foc mic, adăugăm uleiul de roșii, de măsline, usturoiul, ceapa tocată fin, cimbrul. Le lăsăm un pic să steie, punem si boiaua, roșiile, amestecăm și oprim focul. In mod ideal, strecurăm uleiul. Cam 3 minute.
Punem apa la fiert cu sare. După ce dă in clocot, reducem focul la minim, cât să facă apa blup din când în când. Punem și oțetul.
Ouăle ar fi mai bine să fie reci. Le spargem câte două în boluri.
Facem un vârtej cu o lingură în apa cu oțet si aruncăm ouăle fix într-însul. Stau cam maximum 3 minute, depinde de calibru. Le scoatem la scurs cu o spumieră și repetăm operațiunea, nu ne calicim si nu le facem pe toate în acelasi timp.
De aici, vă duce drumul. Prăjiti pâinea. Tocati verdeața. Puneți ouăle peste iaurt, turnați ulei cald din tigaie peste ele, aruncați si verdeața tot acolo, puneți pe Insta și mai puneți un spumant.
Comentarii recente