Ingrediente necesare
- 800 grame caise
- 50 grame dulceată de caise – poate să fie de anul trecut sau puteți să faceți din fructe
proaspete - 50 grame migdale măcinate
- 30 grame zahăr brun
- 40 grame unt
- 30 grame zahăr pudră
- 1 ou
- coajă rasă de lămâie
Pentru aluatul fraged:
- 300g făină albă 000
- 150g unt gras, min 82%, bine răcit
- 80g zahăr pudră
- un praf de sare
- 2 gălbenusuri
- 3-4 linguri de apă rece
Primul pas
Pentru aluatul fraged, ingredientele trebuie sa fie reci. Din acest considerent am cântărit ingredientele, am tăiat untul cubulețe și l-am păstrat la frigider pănă ce i-a venit rândul. Așadar am început cu făina pe care am pus-o într-un bol, am adăugat sarea, zahărul pudră și am amestecat. Apoi am pus untul, am sfărâmat rapid totul cu degetele până ce am obținut un aluat nisipos. Am adăugat câte un gălbenuș și l-am încorporat, iar apoi am turnat apă rece până ce compoziția a fost bine legată. Am înfoliat aluatul și l-am petrecut în frigider timp de 30 de minute. Apoi treaba a fost și mai simplă, mi-am suflecat mânecile, m-am înarmat cu un sucitor și am convins aluatul să se așeze frumos în tava special gătită pentru el într-o duioasă hârtie de copt în culorile toamnei. Am și înfipt furculița ici colo în el să nu creadă că îl las așa cu una cu două. Am folosit o tavă cu diametru de 26 de cm, iar aluatul a fost la fix.
Pasul 2
Peste aluat am întins uniform dulceața de caise.
Pasul 3
Peste dulceață am presărat migdalele măcinate.
Pasul 4
Pasul 5
Pasul 6
Pasul 7
Pofta buna!
Comentarii recente