- 1 ou intreg
- 25 ml ulei de masline
- 50 g iaurt simplu
- 50 ml apa calduta
- 20 g drojdie proaspata (1/2 pachetel) sau 7 g drojdie uscata
- 2 lingurite zahar
- 500 g faina (eu am folosit tip 650)
- 100 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 400 g carne tocata de vita (sau miel, porc sau amestec)
- 2-3 fire ceapa verde, cu tot cu cozi (sau 1 ceapa mare veche)
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei gras tocat cubulete
- 1-2 rosii tocate cubulete (sau 200 g de rosii din conserva)
- o mana de patrunjel verde tocat
- sare, piper, putin zahar
- 150 g branza rasa – mozzarella, cascaval sau branza de oaie, capra etc
- putin patrunjel verde
- 1 ou, sare, 1 lingura lapte, 1 lingurita de ulei – pentru uns
Am pregatit un sos de carne tocata cu ceapa, usturoi, ardei si rosii, exact cum este descris aici (la reteta de vinete umplute).
Asa arata sosul de carne. Mi-au ramas niste bucatele de miez de vanata (de la reteta de vinete umplute cu carne) pe care le-am pus in acest amestec. Ele sunt optionale.
Aluat dospit pentru placinte cu carne si branza – pide turcesti sau barcute
Aluatul pentru pide l-am preparat foarte usor si rapid. Intr-un castron incapator am pus oul intreg, uleiul, iaurtul, apa calduta (50 ml), drojdia, zaharul si sarea le-am mixat (merge si cu telul). Am adaugat 500 g de faina si restul de 100 ml de apa calduta si am obtinut un aluat moale si elastic pe care l-am framantat 5 minute cu carligul de la mixer.
Am lasat aluatul la dospit 30 de minute. Asa arata acum.
Am rasturnat aluatul dospit pe masa de lucru usor infainata si l-am apasat cu palmele ca sa-l intind un pic. Am rupt din el bucati si am format 9 bile. Le-am acoperit cu o carpa de bucatarie si le-am mai lasat 10 minute la dospit.
Umplere placinte cu carne si branza – pide sau barcute
Am ras si branza (eu am avut un pic de mozzarella si un pic de cascaval) si am pregatit-o la indemana, alaturi de sosul de carne.
Am incins cuptorul la 220 C. Fiecare bila de aluat am intins-o in forma ovala. Am asternut o tava cu hartie de copt si am asezat in ea cate 3 asemenea foi de aluat, unele langa altele.
Pe ele am pus cate 1-2 linguri de sos de carne si le-am presarat cu branza rasa. Le-am pliat marginile pentru a le da forma de barcuta.
Le-am uns marginile cu ou batut cu sare, putin lapte si o lingurita de ulei.
Coacere pide turcesti cu carne, legume si branza – cate minute si la ce temperatura?
Am obtinut 9 placinte sau pide turcesti pe care le-am copt pe rand (cate 3) timp de 15 minute la 220 C (in cuptorul preincins bine de tot).
Servire placinte cu carne si branza – pide turcesti sau barcute la cuptor
Nu va puteti imagina cat sunt de bune! Au o aroma fantastica, branza s-a topit iar aluatul este fraged si gustos. Se servesc fierbinti, abia scoase din cuptor.
Se pot presara cu frunza tocata de patrunjel, cu felii subtiri de rosii sau ardei proaspeti.
Comentarii recente