fbpx

Cremă de brânză de casă din lapte

Ingrediente
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 50 g unt min 82% (moale)
  • ½ linguriță de sare

Preparare cremă de brânză de casă din lapte – rețeta de cream cheese natural

Ingrediente pentru cremă de brânză de casă

Cel mai bun lapte este cel proaspăt și gras cumpărat din piața, de la producătorii locali. Dacă nu aveți acces la așa ceva atunci ar fi varianta laptelui de supermarket cu 3,5% grăsime de la frigidere (nu UHT).

ingrediente pentru crema de branza de casa

Mi-am pregătit laptele într-o oală, lămâia și o strecurătoare.

Mod de preparare cream cheese de casă

Într-o oală am pus laptele pe foc, la foc mic. După ce a început să bolborosească l-am lăsat să ajungă la 80 maximum 90°C. Avem nevoie de un termometru! În acest moment am adăugat zeama strecurată de lămâie (2 linguri). Am amestecat încontinuu.

După cum observați am improvizat un termometru pentru oală dintr-un termometru pentru carne. Cu o sârmă am prins termometrul de marginea oalei, astfel încât partea de jos sa nu ajungă pe fundul oalei. Va spun că funcționează perfect.

Am menținut cele 80-90°C timp de câteva minute reducând flacăra de sub oală. Amestecul va trebui să se separe (să se coaguleze). Dacă nu se separă puteți să mai adăugați o lingură de zeamă de lămâie. Am obținut un lichid ușor verzui și laptele închegat care s-a separat de acesta și s-a ridicat la suprafață.

cum se fierbe laptele pentru crema de branza de casa (3)

Am strecurat compoziția printr-un tifon (am un tifon pe care îl folosesc doar la lactate).

Nu am lăsat-o mult timp la scurs ci doar circa 7-8 minute. În crema de brânză poate rămâne ceva zer care să-i dea textura mai moale, cremoasă. Între timp mi-am pregătit procesorul (blenderul).

Cum se procesează brânza de casă pentru a obține o textură fină și omogenă?

Am mutat brânză într-un procesor alimentar. Am adăugat jumătate din sare și am pornit aparatul. Am prelucrat brânza în total vreo 10 minute. Din când în când am oprit procesorul și am curățat brânza de pe pereții vasului.

Am gustat de sare (nouă ne place mai sărat) și am adăugat și restul sării. În final am adăugat și untul. Fină și onctuoasă. Foarte repede preparatul va deveni extrem de cremos, fără grunji (cocoloașe). Este gata!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>