Ingrediente
- 6 oua
- 12 lingur de zahar
- 12 linguri ulei
- 12 linguri lapte
- 24 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- 1 borcan fineti (800 gr)
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul treptat. Separat amestecam galbenusurile cu ulei, un praf de sare si zahar vanilat. Galbenusurile le punem peste albusurile batute cu zahar. Amestecam bine apoi adaugam laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat aluatul de chec.
Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei lingurite. Cand forma este bine incinsa e de ajuns sa coacem cateva secunde pe fiecare parte.
Lipim fagurii doi cate doi cu crema de fineti.Se pastreaza foarte bine in cutie de plastic inchisa ermetic.
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 60 bucati.
Comentarii recente