fbpx

Supa crema de ceapa

Pentru șase porții aveți nevoie de

o jumătate de kilogram de ceapă albă,

100 de grame de unt (îngrozitor!),

300 de mililitri de lapte,

150 de mililitri de smântână dulce,

300 de mililitri de apă și un blender bun.

Vă mai ajută câteva boabe de coriandru, un vârf de cuțit de nucșoară, un vârf de cuțit de scorțișoară, sare după gust și un cuțit bun.

crema

Tocați ceapa mărunt și puneți-o pe foc mic împreună cu untul topit în care ați scăpat doi stropi de ulei (se împacă bine și se împiedică unul pe celălalt să ardă prea repede). Acum, trucul: înmuiați ceapa pe foc mic măcar un sfert de oră, mai bine 20 de minute. Aici e diferența dintre o cremă gustoasă, aromată, dulce, plăcută și fină și o mâncare îngrozitoare cu gust de ceapă opărită. Ceapa trebuie să se transforme singură într-un sos, înainte de a pune laptele peste ea. Da, asta urmează, să puneți laptele peste ea. Puneți și apa. Lăsați să bolborosească încet și adăugați condimentele frecate împreună într-un mojar.

crema

După ce a scăzut cât vreți voi, mixați cu blenderul (fie el vertical sau de tip „robot de bucătărie), strecurați printr-o sită fină, puneți iar pe foc și adăugați smântâna dulce. După alte trei minute pe foc mic e gata.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>