sirop unu’ la unu’.
100 ml apă
100 g zahăr muscovado sau un zahăr oarecare, brun
2 linguri de flori muşeţel
un fir de sare
Merele fermentate le’am făcut să fie, le ronţăi eu ocazional.
Într’un borcan am lăsat trei zile niste felii de mere într’o soluţie de apă cu sare, puţin ienibahar, un anason stelat şi o crenguţă de salvie. Data viitoare o sa pun mai puţine condimente, gustul de acum aduce puţin cu şamponul. Am desfăcut zilnic capacul borcanului ca să iasă presiunea şi, când merele au devenit acidulate, le’am scos din zeamă şi le’am mutat în frigider, unde pot să stea liniştite vreo două săptămâni.
Checul ăsta nu e cu nimic mai breaz decât orice chec sărat. Tehnica de preparare este banală iar reţeta cuprinde exact şase ingrediente.
Ouăla, laptele si uleiul, sare şi piperul se amestecă usor cu telul.
Drojdia se lasă putin cu un fir de zahăr şi nişte apă calduţă. Se adauga apoi făina şi împreună se pun peste amestecul de ouă. Bucăţelele de foie-gras se adaugă în compoziţie. Şi gata.
200 g făină
3 ouă intregi
100 ml de lapte
100 ml ulei de măsline
15 g drojdie proaspătă
200 g foie gras mi cuit sau din terrină
sare, piper
O formă de chec unsa cu ulei si tapetată cu faină este suficientă.
Cuptorul la 180 de grade, timp de 40 de minute sau până la verificarea cu un băţ acesta iese curat.
Se taie răcit binişor. Este gras şi bun, merge cu sosuri de fructe dar si cu merele fermentate şi domolite în siropul de muşeţel.
Înlocuiți foie – gras’ul cu niste sângeretă afumată sau cu o brânză veche şi aveţi un alt gust. Adăugaţi nişte fructe uscate, sau o lingură de gem de portocală şi obtineţi ceva la fel de bun.
Comentarii recente