fbpx

Sos sweet chilli

Am început sosul prin a curăța sâmburii din ardeiul iute, apoi i-am pus într-un blender împreună cu usturoi, zahăr, sare, apă și oțet de orez (puteți folosi și oțet de vin alb).

În blender am amestecat până când am obținut un lichid rozaliu cu bucăți fine de ardei iute prin el. Acest lichid l-am pus la foc mediu până a dat în clocot, apoi am redus focul la minim și l-am lăsat 3 minute. Am gustat și am ajuns la concluzia că îl doresc puțin mai iute așa că am mai pus și o linguriță din semințe în compoziție (restul le țin la uscat și le plantez). Pentru a finaliza sosul, am adăugat la acesta o pastă omogenă făcută din două linguri de amidon și puțină apă. După încă un minut de fierbere am stins focul și am așteptat să se răcească. Astfel, am obținut un fluid roșiatic de consistența unui sirop.

Sweet chilli

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>