Chifteluțe de linte cu năut (compozitie pentru 3 persoane)
Ingrediente120 gr Linte fiartă300 gr Năut fiert130 gr cartofi fierți1 linguriță de pătrunjel1 linguriță coriandru1/2 ceapă1/2 morcov1 lingură tahina (pastă de susan)1 ou1 vârf curcumaCuminNucșoaraSarePiper1 roșie mare inimă de bou2 catei usturoi1 lingură sos de rosii4-5 frunze Salvie2-3 fire de CimbruUlei de fl soareluiUlei de maslineMod de preparare
adaugă compoziția de linte, năut si cartofi intr-un bol. Se rad ceapa si morcovul, se scurge bine apa din ele si se adauga in compozitie. Se adauga pătrunjel, coriandrul si condimentele, precum si lingura de tahina si oul. Se amesteca totul bine pana devine o pastă. Se lasă la deoparte.Luati o tigaie si o incingeti putin pe aragaz. radeti roșia, taiati usturoiul felii sau il pisati si il adaugati la rosii. Puneti in tigaie si lasati la foc încins 3-4 minute, pana scade apa de la rosii. Se adaugă pasta de roșii, cimbru, salvie, sare si piper si se lasa sa fiarbă încă 6-7 minute.Luați compoziția și faceți chiftele, aproximativ 50 gr pe bucata. Spargeți oul si amestecați bine, adăugați sare si piper. Puneti 80 ml ulei in tigaie, luați chifteluțele, treceți prin faina, apoi ou, apoi in tigaie. Turnați sosul in farfurie, apoi puneti chiftelele peste sosul de roșii, asezonati cu pătrunjel, coriandru și ulei de măsline.Este un preparat foarte bogat in proteine, perfect pentru prânz. Pentru cina nu consuma carne, este o alegere hranitoare, care inlocuieste cu succes proteina animala.Al vostru,Joseph
Comentarii recente