fbpx

Biscuiți cu mălai

250 g unt dulce (și pentru biscuiți și pentru tavă)

300 g mălai

200 g zahăr tos

100 g făină albă

1 jumătate linguriță praf de copt

4 ouă, bătute

Zest de la o lămîie rasă

Un poș (poche), hârtie de copt, tavă unsă cu unt 

Cum procedăm

Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Eu am prefiert mălaiul într-un steamer. Hârtie de copt, cam juma de oră. Sau folosiți mălai pentru mămăliguță rapidă, dacă sunteți foarte descurcăreți și găsiți așa ceva. Aproape imposibil. Dacă faceți asta, îl cerneți. Cerneți și făina și zahărul. Îmi place să simt bobițele de mălai, dar vedeți și voi.

Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Se toarnă compoziția într-un poș de patiserie. Se unge o tavă și se acoperă cu hârtie de copt. 

Se lasă la rece o juma de oră, măcar.

Se toarnă compoziția din poș, păstrând o distanțare socială între biscuiți, pentru că se umflă mălaiul în ei. 

Se coc 15 minute, până devin aurii. 

Se lasă la răcit și se pot păstra într-o cutie etanșă, tip izoletă. 

Eu îi găsesc perfecți pentru cafea. În primul rând, sunt pufoși și un pic crocanți, pentru că mălaiul se simte, crănțăne un pic între dinți și e de neuitat, la fel ca pupatul unei mătușici care te-a îndopat cu prăjituri în copilărie. 

Posibil să pară prea simpli, dar o să îi radeți ca pe semințe, cît sunteți voi de deștepți și oameni cu facultate. 

În al doilea rând, nu avem ce discuta, îi faceți și asta e. Au o textură perfectă pentru scufundări în Nespresso Barrista Creations Cocoa Truffle. Lămîia îi ajută să revină mereu la suprafață, oricât de seducătoare va fi aroma boabei de cacao.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>