fbpx

Chiftele de peste

Pentru 1 kg carne peste:
2-3 cepe medii tocate marunt, 1-2 morcovi rasi marunt si storsi bine ca lasa zeama, 2-3 cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, 3-4 oua, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, 2-3 legaturi de marar tocate marunt (inclusiv tulpinele) si 1 de patrunjel, si, obtional, 1 felie de paine uscata daca vrem sa iasa mai “pufoase” (eu nu pun), sare si piper dupa gust. – Chiftelele se dau prin faina si se prajesc in ulei bine incins cite 3-4 minute pe fiecare parte (pina se rumenesc), sau daca aveti vase mai adinci (gen friteuza) se fac in baie de ulei!
– Carnea trebuie decongelata lent si lasata la scurs, eventual presata in sita pt a inlatura pe cit se poate “apa”, sau pur si simplu iei ca pe bulgarii mici de zapada si storci intre palme…, si se scurge apa…
Pofta buna!!!

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>