Pentru 1 kg carne peste:
2-3 cepe medii tocate marunt, 1-2 morcovi rasi marunt si storsi bine ca lasa zeama, 2-3 cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, 3-4 oua, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, 2-3 legaturi de marar tocate marunt (inclusiv tulpinele) si 1 de patrunjel, si, obtional, 1 felie de paine uscata daca vrem sa iasa mai “pufoase” (eu nu pun), sare si piper dupa gust. – Chiftelele se dau prin faina si se prajesc in ulei bine incins cite 3-4 minute pe fiecare parte (pina se rumenesc), sau daca aveti vase mai adinci (gen friteuza) se fac in baie de ulei!
– Carnea trebuie decongelata lent si lasata la scurs, eventual presata in sita pt a inlatura pe cit se poate “apa”, sau pur si simplu iei ca pe bulgarii mici de zapada si storci intre palme…, si se scurge apa…
Pofta buna!!!
Comentarii recente