Ingrediente:
1 kg de carne macra de caprior,
2 cepe,
150 gr franzela,
2 linguri faina,
2 oua, muștar, sos worchester
sare, piper, mărar, pătrunjel, ardei iute
untura pentru prajit.
Pentru sos: 2 cepe, 2 morcovi, o telina, 2 linguri bulion, 2 linguri faina, citeva boabe de piper, 3 legaturi de tarhon, o lingura zahar, sare si otet dupa gust
Carnea, care a stat intial in bait, se spala, se sterge si se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita si paine inmuiata in lapte si stoarsa. Se adauga ouale, piperul si sarea, se framanta si se prajesc chiftelutele obisnuite in untura.
Pentru sos se taie legumele foarte fin sau se dau prin razatoare si se calesc in grasime incinsa.
Se pune apoi tarhonul se opareste potrivit si se lasa sa se mai fiarba 10-15 minute.
Comentarii recente