1 ceapa maricica taiata marunt o arunci la undit intr-o tigaie generoasa…, in ulei de floarea soarelui. Dupa ce sfirâie ce sfirâie…, pui 2-3-4 catei de usturoi striviti si taiati marunt… Dupa ce vezi ca s-au facut cit-de-cit, adaugi un ardei kapia taiat marunt. Dupa 2-3-4 minute, iei carnea pe care ai decongela-o si ai scurs-o (ca la episodul cu chiftelele…) si o pui in tigaie (poti folosi wok-ul dă IKEA). Si mai pui ulei, si amesteci, si amesteci, si pui sare si piper, si pui si o gura de vin rosu (ai grija cit bei ca sa-l gusti!!!), si pui capac macar 15-20 min si o sa vezi ca se vor forma un fel de bulgarasi mici pe care-i tot sfarimi cind iti place la gust o dai la o parte si lasi “combinatia“ sa se raceasca. Dupa ce a ajuns la temp camerei, trebuie sa incepi sa dai la blender incet-incet toata carnea si incepi sa adaugi bucati de unt, bucata cu bucata si o sa vezi ca incepe sa arate/fie o pasta omogena.Trebuie cam 1/2-2/3 dintr-un pachet de unt. La sfirsit trebuie sa pui ceva peste afumat. Eu pun si cozile tocate de la 1 legatura de marar si de la una de patrunjel. Eu iti recomand un macrou afumat potrivit. Si blenduiesti si blenduiesti si gata!!! Trebuie sa o lasi macar 1 ora la frigider, sa se intareasca untul!!! Restul il stii…-:))) Prajiti paine, ungeti cu pasta, puneti 2-3 rondele de ceapa rosie, si “crenguta” de marar. Ca in poza… Panselutele pot lipsi
Pofta buna!!!
Comentarii recente