fbpx

Prăjitura cu smochine și vin roșu

350-400 ml de vin roșu bun

220 g smochine uscate și tăiate mărunt

1 linguriță de scorțișoară

½ linguriță de cuișoare măcinate

1/3 linguriță de nucșoară

120 g unt moale

1 ou bătut

250 g făină integrală

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță bicarbonat

Cum procedăm

Încălzim cuptorul la 160 de grade

Tapetăm o formă cu hârtie de copt

Vinul și smochinele se pun la fiert. Se lasă să se umfle un pic fructele, cam 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se adaugă scorțișoara și cuișoarele. Se mai lasă la răcit 7-8 minute și se incorporează untul.

Mai stă cam tot atât și se amestecă și oul. Cât să nu se facă direct omletă. Făina se cerne peste praful de copt și bicarbonat și se unește cu compoziția de smochine. Ar trebui să aibă o consistență densă, ca o smântână groasă, de țară.

Eu nu am folosit miere sau zahăr, am mizat pe forța interioară a smochinelor. Am pus și niște curmale, preventiv.  

Se toarnă în forma de cuptor și se lasă cam 40 de minute. Verificați interiorul cu o broșetă de lemn, ca să fiți siguri că e coaptă. O lăsați să se răcească în formă, că altfel o faceți praf.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>