fbpx

Piroski cu carne și orez

Katsudon Pirozhki
Timp de preparare: 3 ore
Ce este mai exact Katsudon Pirozhki? în japonia ”Katsudon” reprezintă cotlet de porc combinat cu orez(care se serveşte într-un bol), iar în Rusia ”Pirozhki” înseamnă păinici umplute cu carne. Katsudon Pirozhki este o combinaţie dintre cele două ramuri total diferite în tocmai pentru a reprezenta un semn de pace şi prietenie dintre Yuri Plisetsky(patinator rus) şi Yuri Katsuki(patinator japonez) din Yuri on ice. Deci în concluzie învăţăm cum se prepară pâinici umplute cu cotlet de porc şi orez.

Ingrediente:
Pentru partea de Pirozhki:
Aluatul cu smântână:
3 căni şi jumătate de făină
un vărf de cuţit de sare
O linguriţa de praf de copt
O jumătate de unt rece tăiat în bucăţele mici
Două ouă
O cană de smântână
Aluat simplu:
O cană sau o cană jumate de lapte.
3 linguri de unt topit.
1 ou întreg
Un pachet de drojdie
O jumătate de linguriţă de zahăr
Un sfert de linguriţă de sare
Două jumătate până la trei căni de făină
Pentru partea de Katsudon:
Două sau trei cotlete de porc
O cană de amidon de cartofi
Două sau trei ouă
O cană de pesmet panko
Sare şi piper
Ulei pentru prăjire(Pirozhki se prăjeşte mai tare decât cotletele de porc)
Un vas de orez fiert
Stratul de ouă:
Şapte ouă
O ceapă tăiată
O cană de Dashi(Dashi este o supă japoneză, dar până am să vă învăţ să o preparaţi şi pe aceea puteţi folosi în schimb o jumătate de cană de sos de peşte)
Două linguri de sake(Sake reprezintă o băutură cu alcool din Japonia, mai exact vin din orez. Acest vin din orez pentru a vă explica şi pentru ce este, elimină din mirosul puternic de peşte)
Două linguri de Mirin(tot un fel de sake, doar că are mai puţin alcool şi mai mult zahăr ce îl puteţi lua spre exemplu de aici)
Trei linguri sos de soia.
Mod de preparare:
Pentru Pirozhki
Aluatul simplu:
1.Încălzeşte laptele pe aragaz sau la cuptorul cu microunde până e călduţ la atingere.
2.Se toarnă laptele într-un bol mare şi se amestecă cu telul în zahăr şi drojdie. Lasaţi amestecul să stea de la 5 până la 15 minte, astfel încât drojdia să îşi facă efectul.
3.Amestecaţi cu telul sarea, ouăle şi untul până devine neted.
4.Adăugaţi treptat făină, o cană la un momendat până când aluatul este moale, dar nu lipicios.
5.Răsuciţi aluatul pe o suprafaţă de făină şi frământaţi timp de câteva minute până când este netedă. Aşezaţi aluatul într-un castron mare care conţine ulei şi puneţi un prosop umed sau un prosop de hârtie deasupra şi lăsaţi-l să stea o oră până când se ridică.

Aluatul cu smântână:
1.Pune făina, sarea şi praful de copt într-un bol şi asigură-te să le combini.
2.Adaugă unt şi folosindu-te de un blender de patiserie sau două cuţite taie untul in făină până ca amestecul arată ca mălaiul. Nu folosi mâinile !
3.Folosindu-te de un tel sau o furculiţă adaugă ouăle şi smântâna şi amestecă-le bine.
4.Modelează aluatul în formă de bilă şi pune-l într-o folie de plastic. Ţineţi-l la frigider până este gata de folosit.
———————————————————————–
Pentru Katsudon
1.Dacă aveţi cotlete de porc întregi tăiaţi-le în bucăţele. Faceţi fante de-a lungul părţii laterale a cotletului de porc, unde este grăsime. Acest lucru ajută ca, cotletul să rămână plat atunci când îl gătiţi.
2.Porcul trece mai întâi prin amidonul de cartofi, apoi ouăle bătute şi apoi pesmetul panko. Condimentaţi fiecare strat cu puţină sare şi piper.
3.Încălziţi uleiul într-o tigaie. Atunci când este suficient de fierbinte pune-ţi cotletele de porc în tigaie şi lasaţi-l 5-6 minute să se prăjească pe fiecare parte până când se va rumeni auriu.
4.Scoateţi cotletele din tigaie şi lăsaţi-le pe un suport până când sunt gata de utilizare.
Stratul de ouă:
1.Amestecă îngredientele lichide şi adaugă ceapă pe o tigaie şi lasă-le la încălzit la căldură medie până când se fierbe, iar ceapa este moale. Acest proces poate dura aproximativ 15 minute.
2.Bate şapte ouă şi adaugă-le în tigaie.
3.Încălzeşte-le la căldură medie până când amestecul se îngroaşă, dar nu este prea gros. Gândeşte-te la o consistenţă de cremă. Scoateţi-l din căldură şi puneţi-l deoparte.

——————————————————————–
Revenim la Pirozhki
1.Scoateţi aluatul ce l-aţi băgat în frigider. Formaţi centrul său să arate ca un onigiri(Onigiri este un orez alb cu formă cilindrică sau triunghiulară adesea înfăşurat în nori ce reprezintă algă de mare). Întindeţi orezul pe folia de plastic. Adaugă un strat de ouă şi amestecul cu ceapă, apoi taie cotletul de porc încât să se potrivească perfect şi pune câteva bucăţi în capăt.
2.Apoi adaugă alt strat de ouă şi amestec cu ceapă urmat de mai mult orez. Formaţi orezul în forma dorită utilizând folia de plastic.
4.Ia orice aluat foloseşti, dacă îl foloseşti pe cel cu smântână doar taie o bucată mică şi lasă-l pe restul în frigider. Rulaţi cele două cercuri sau ce formă i-aţi dat onigiriului dvs. puneţi acel onigiri între aluat şi vârf.
5.Încălziţi mult ulei într-o tigaie până la aproximativ 350 de grade F. Puneţi Katsudon Pirozki în ulei şi lasaţi-l să se prăjească pe ambele părţi. Procesul durează 3-4 minute o parte.

Lasati un mesaj

Poti utiliza aceste etichete : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>